Από την πρώτη της εμφάνιση στη γαλλική τηλεόραση το 1962 (με ένα πράσινο πουλόβερ με λαιμόκοψη V, φορεμένο προς τα πίσω), η τραγουδίστρια, μουσικός και ηθοποιός Françoise Hardy , η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ενθουσίασε το κοινό με τον ήχο και το στυλ της. Τα χαρακτηριστικά curtain bangs στα  μαλλιά που αποκάλυπταν τα υπέροχα γκρίζα μάτια και ζυγωματικά της, ήταν τόσο εντυπωσιακά και εύθραυστα όσο και οι μελαγχολικοί στίχοι στις επιτυχίες της “Tous les garçons et les lles” (“Όλα τα αγόρια και τα κορίτσια”) και ” Comment te dire adieu» (Πώς να πεις αντίο).

Χρειάζονται όμως πολλά περισσότερα από ομορφιά και επιτυχημένα σινγκλ για να γίνει κανείς το σύμβολο μιας εποχής στον κόσμο της μόδας. Ποια είναι λοιπόν ακριβώς η ουσία της γοητείας της και γιατί το στυλ της εξακολουθεί να παρέχει ατελείωτη έμπνευση για τους σχεδιαστές ακόμα και σήμερα; Και χάρη σε ποια στοιχεία οι εμφανίσεις της διατηρούνται τόσο φρέσκιες σήμερα όσο όταν έκλεψαν για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πριν από περισσότερα από 50 χρόνια;

Statement πανωφόρια

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις της Francoise περιλαμβάνουν παλτό ή σακάκι. Από μικρή δεχόταν σκληρή ​​κριτική για το λεπτό σώμα της από τη γιαγιά της, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο άνετα φορώντας παλτό της, ακόμα και σε πιο ώριμη ηλικία. Όσο προβληματικό κι αν ακούγεται αυτό, κάπως έτσι μας χάρισε μια σειρά από εμβληματικές εμφανίσεις με σακάκια, peacoats και maxi γούνες.

Getty Images
Getty Images

 

All White

Το στυλιστικό της ρεπερτόριο περιελάμβανε πολλά κομψά, βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σε λευκό, συνδυασμένα με μια παιχνιδιάρικη, άνετη πινελιά.  Εμφανιζόταν τακτικά με λευκά τζιν και πουκάμισα δεμένα με κόμπο στη μέση, ή μίνι λευκά φορέματα σε συνδυασμό με άνετες μπαλαρίνες.

Getty Images
Getty Images

 

Λευκές μπότες με γυμνά πόδια

Ενώ η Françoise φόρεσε αυτές τις μπότες σε πολλές εμφανίσεις, όταν τις φορούσε σε συνδυασμό με ένα φόρεμα ή μια μίνι φούστα, ήταν που έλαμπαν πραγματικά, προσθέτοντας ενδιαφέρον και στους πιο απλούς συνδυασμούς.

Getty Images

 

Τα Pacco Rabanne looks

Η Françoise έμεινε πιστή στην εποχή της με τακτικές αναφορές στo space age και τις χαρακτηριστικές σιλουέτες της δεκαετίας του εξήντα με chainmail φορέματα αλλά και δερμάτινα σύνολα με την υπογραφή του Pacco Rabanne, τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με τα απλά και basic σύνολα που φορούσε συνήθως στην καθημερινότητά της.

Getty Images
Getty Images

 

Μenswear σύνολα

Παρά την πίστη της στους Courrèges και Rabanne, η Françoise ήταν οπαδός και του Le Smoking του YSL. Η επιλογή της από ρίγες, καρό, πουκάμισα, γιλέκα και αυστηρά παντελόνια έρχονταν σε αντίθεση με τα πιο girly mod και flower power στυλ των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Μια ενδιαφέρουσα κίνηση, δεδομένης της λεπτής φωνής και του σχετικά κοριτσίστικου μουσικού ρεπερτορίου της.

 

Τα αξεσουάρ

Αν και δεν προτιμούσε τα κοσμήματα, η Françoise ήταν η βασίλισσα των γυαλιών ηλίου σε μεγάλα μεγέθη. Μεταξωτά φουλάρια, newsboy caps ή καπέλα Fedora ήταν επίσης βασικά κομμάτια του προσωπικού στυλ της και τα φορούσε σχεδόν σε όλα τα off-duty σύνολά της.

Getty Images

 

Getty Images

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below