Μια γυναίκα που εργαζόταν με πλήρες ωράριο σε μεγάλη εταιρεία, αποφάσισε να γίνει μητέρα που μένει στο σπίτι μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Όταν ήρθε η ώρα να αναρωτηθεί ποια επιλογή ήταν πιο ιδανική για εκείνη, η γυναίκα υποστήριξε ότι, ενώ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα όταν εργαζόταν και μεγάλωνε τα παιδιά της, θα προτιμούσε να είναι μαμά που μένει στο σπίτι για διαφορετικούς λόγους.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι προτιμά να είναι μαμά που μένει στο σπίτι επειδή η ικανοποίηση που νιώθει προσφέροντας στην οικογένειά της ξεπερνάει την ικανοποίηση της εργασίας σε μια εταιρεία.

Απαντώντας σε ένα βίντεο στο TikTok, όπου μια TikToker ρώτησε μητέρες αν θα προτιμούσαν να είναι μένουν στο σπίτι ή να εργάζονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, η Nicki Marie αποκάλυψε ότι είναι το ιδανικό πρόσωπο για να απαντήσει στην ερώτηση, δεδομένου ότι έχει εμπειρία και στους δύο ρόλους.

«Ήμουν συνέταιρος σε εταιρεία με υψηλό κεφάλαιο και είχα νταντά για το μωρό, προσωπικό για την φροντίδα του σπιτιού, υπεύθυνο για το πρόγραμμά μας και τις εξωτερικές δουλειές. Έδινα όλη την ενέργειά μου και τον κόπο μου στην εταιρεία και θεωρούσα ότι ήμουν αναντικατάσταση», είπε η Nicki Marie.

Ωστόσο, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, το οποίο γεννήθηκε μαζί με ένα νεκρό δίδυμο, ανακάλυψε ότι μάλλον δεν ήταν τόσο ξεχωριστή για την εταιρεία της, όσο νόμιζε.

Τότε ήταν που αποφάσισε την ενέργεια που είχε σπαταλήσει στα επαγγελματικά να την καταθέσει σε έναν ρόλο, όπου ήξερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να αντικατασταθεί με κάποιον άλλον άνθρωπο. Στον ρόλο της μητέρας.

«Ήταν πιο εύκολο να δουλεύω με πλήρη απασχόληση, να βγάζω χρήματα και να πληρώνω ανθρώπους για να κάνουν πράγματα. Είμαι πιο ικανοποιημένη όμως και νιώθω ότι όταν μεγαλώσω και τα παιδιά μου μεγαλώσουν δεν θα έχω τύψεις για την απόφασή μου».

pexels.com

Η απόφασή που δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες

Η Nicki Marie συνειδητοποίησε ότι δεν θα έχουν όλες οι μητέρες τις ίδιες απόψεις ή ευκαιρίες με εκείνη και μερικές μπορεί να προτιμούν ή να αναγκάζονται να εργαστούν.

«Εργαζόμενες μητέρες, μητέρες που μένουν στο σπίτι, όποιος κι αν είναι ο τύπος σας, τα έχουμε όλα στους ώμους μας, οι γυναίκες», δήλωσε. «Σας βλέπω και σας τιμώ και σας εκτιμώ. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα για να ταιριάζει σε όλες».

Πάντως, οι τελευταίες τάσεις δείχνουν πως οι μητέρες που μένουν στο σπίτι και προτιμούν να μην εργάζονται είναι περισσότερες. Ειδικά μετά την πανδημία είναι περισσότερες οι γυναίκες που επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι και όχι να εργάζονται παράλληλα με την ανατροφή των παιδιών τους.

Σε κάθε περίπτωση σωστή απάντηση στο δίλημμα «εργαζόμενη μαμά» ή «μαμά στο σπίτι» δεν υπάρχει. Η κάθε γυναίκα και η κάθε οικογένεια αποφασίζει και ρυθμίζει τη ζωή της με βάση τις συνθήκες που η ίδια βιώνει, τα θέλω και τις επιθυμίες της.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below