Στο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς The Kardashians, που βρίσκεται στην 5η σεζόν της, η Kim Kardashian κάνει μια δήλωση για την ψυχοθεραπεία, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων της.

Συγκεκριμένα, η 43χρονη γιόρτασε τα γενέθλιά της τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με την οικογένεια και τις φίλες της, και το νέο επεισόδιο της 5ης σεζόν εστίασε σε αυτά.

Η Kardashian είχε κλείσει για τα γενέθλιά της το εστιατόριο Funke του Beverly Hills, όπου έδωσαντο παρών οι Kris Jenner, Khloé Kardashian, Kylie Jenner, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Kimora Lee Simmons, Lauren Sánchez και Ivanka Trump. Από τους εορτασμούς έλειπε η τότε έγκυος Kourtney. Στο πάρτι παραβρέθηκαν και οι πιο παλιές της φίλες, δηλαδή η Allison Statter, η Simone Harouche, η Lindsay May, η Sarah Meyer Michaelson, η Zoe Winkler Reinis και η Ashley Kassan, μια φωτογραφία των οποίων δημοσίευσε τότε και στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram.

Η Kim Kardashian, με αφορμή την παρουσία των φίλων της στα γενέθλια, είπε τα παρκάτω:

«Με κάνει να αισθάνομαι τόσο όμορφα το γεγονός ότι όλοι ήθελαν να έρθουν και να γιορτάσουν και να φάμε μαζί. Απλά θέλω να το γιορτάσω με τα κορίτσια μου και πιστεύω ότι όλες μας το χρειαζόμαστε αυτό μερικές φορές. 

Πάντα λέω ότι χτύπησα το jackpot στον τομέα της φιλίας…

Ειδικά αυτή την εβδομάδα, που ήταν χαοτική, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ αν δεν είχα τους φίλους μου, έχω τους καλύτερους και είναι πολύ υποστηρικτικοί.

Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν έχω κάνει ψυχοθεραπεία, επειδή έχω τους καλύτερους φίλους στον κόσμο και σημαίνουν τα πάντα για μένα».

Η Kardashian μπορεί να είχε κάθε καλή πρόθεση να μιλήσει με όμορφα λόγια για τις φίλες της, όμως η θέση της απέναντι στο ζήτημα της ψυχοθεραπείας αποτελεί ένα επικίνδυνο παράδειγμα για τους ανθρώπους που την ακολουθούν και εμπνέονται από εκείνη.

Η ύπαρξη καλών φίλων στη ζωή μας μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε καλά, ωστόσο δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους ειδικούς ψυχικής υγείας, ό,τι κι αν τους εξομολογούμαστε, όση εμπειρία κι αν έχουν σε αυτά τα θέματα.

Ειδικά η Kim Kardashian θα έπρεπε να γνωρίζει τη διαφορά της παροχής επαγγελματικής ψυχολογικής υποστήριξης από τις φιλικές συμβουλές, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο πρώην σύζυγός της, Ye.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια παραδείγματα καλό είναι να μην λαμβάνονται υπόψιν στα σοβαρά, καθώς η ψυχική υγεία δεν είναι, δυστυχώς ή ευτυχώς, κάτι που μπορεί να εξαρτάται απολύτως από την ύπαρξη ή μη καλών φίλων. Κι ως έναν βαθμό, με αυτή τη δήλωση η Kardashian προσβάλλει έμμεσα όσους ανθρώπους λαμβάνουν επαγγελματικές συμβουλές ψυχικής υγείας, καθώς είναι σαν να υπονοεί πως αυτοί δεν έχουν φίλους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δημόσιο προφίλ Instagram.com/ kimkardashian

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below