Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας Barbie και μετά την Greta Gerwig, ήρθε η σειρά της Lagueria Davis να ασχοληθεί με τη δημοφιλή κούκλα και συγκεκριμένα με τη μαύρη εκδοχή της.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix Black Barbie αποτελεί μια παραγωγή της Shonda Rhimes και έρχεται στις οθόνες μας για να αφηγηθεί την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της πρώτης μαύρης Barbie, που κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από 44 χρόνια.

Η υπόθεση εστιάζει στη συνεισφορά τριών μαύρων υπαλλήλων της εταιρείας Mattel στη δημιουργία και κυκλοφορία του πρώτου αυτού μοντέλου, που επηρέασε εκατομμύρια μαύρα κορίτσια ανά τον κόσμο.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται η σχεδιάστρια της κούκλας, Kitty Black Perkins, που σχεδίασε την μαύρη Barbie «για να αντανακλά τα χαρακτηριστικά μιας μαύρης γυναίκας», καθώς και η υπάλληλος Beulah Mae Mitchell, που συνέστησε στη δημιουργό της Barbie, Ruth Handler, τη δημιουργία μιας κούκλας πολύ διαφορετικής από όσες είχαν κυκλοφορήσει ως τις αρχές των 80s, ενώ μιλούν και γυναίκες που θεωρούν πως η κυκλοφορία αυτής της κούκλας άλλαξε για πάντα τη ζωή τους.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιουνίου:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below