Η Meryl Streep επέστρεψε στις Κάννες μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες για να παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η 74χρονη σταρ εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί την πρώτη ημέρα της φετινής διοργάνωσης φορώντας μια λευκή τουαλέτα και βγήκε στη σκηνή για να συναντήσει τη συνάδελφό της Juliette Binoche, η οποία είχε αναλάβει να της παραδώσει το βραβείο, το οποίο πριν από εκείνη είχε απονεμηθεί σε προσωπικότητες όπως η Jane Fonda, η Agnès Varda και η Jodie Foster.

Marc Piasecki/FilmMagic

Η Binoche καλωσόρισε την Streep και, φανερά συγκινημένη, έπλεξε το εγκώμιό της ως ηθοποιού και ως ανθρώπου.

«Άλλαξες τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις γυναίκες στον κόσμο του σινεμά.

Μάς έδωσες μια νέα εικόνα για τον εαυτό μας.

Παραταύτα δεν παίρνεις ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό σου. Είσαι πάντα έτοιμη να γελάσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να μεταμορφωθείς με φανταστικούς τρόπους

Η 60χρονη Γαλλίδα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ενώ συγκινήθηκε πολύ και η Meryl Streep. Σε ένα πλάνο, μάλιστα, φαίνεται να κλαίει και η σκηνοθέτις Greta Gerwig.

Η Juliette Binoche αποκάλεσε την Meryl Streep Dancing Queen και μόλις άρχισε να παίζει το ομότιτλο τραγούδι των ΑΒΒΑ, τής παρέδωσε το βραβείο της.

Η Meryl Streep το αποδέχτηκε με χαρά και δήλωσε τα παρακάτω:

«Το να κερδίζεις ένα βραβείο στις Κάννες, για τη διεθνή κοινότητα των καλλιτεχνών, ήταν πάντα το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην τέχνη του κινηματογράφου.

Το να στέκεσαι στη σκιά όλων όσοι έχουν βραβευτεί πριν από εσένα σέ κάνει πιο ταπεινό και σε ενθουσιάζει εξίσου.»

Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Iris Knobloch μαζί με τον διευθυντή Thierry Frémaux  δήλωσαν πως «Όλοι έχουμε μέσα μας κάτι από την Meryl Streep. Όλοι έχουμε κάτι από το Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice, Out of Africa, The Bridges of Madison County, The Devil Wears Prada και το Mamma Mia»

Σημειώνεται ότι ο Frémaux προσπαθούσε για πολλά χρόνια να πείσει την τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό να δώσει το παρών στο Φεστιβάλ, με την τελευταία της εμφάνιση στην Κρουαζέτ να έχει γίνει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με την ταινία Evil Angels.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βίντεο από τη βράβευσή της:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below