Κάθε φορά που η Carrie Bradshaw καθόταν στον μικρό υπολογιστή της και δεν μπορούσε παρά να αναρωτηθεί για κάτι, ήξερες ότι θα είχες μια αξέχαστη στιγμή εσωτερικού μονολόγου. Μερικές φορές, η αρθρογράφος των ραντεβού του Sex and the City μπορούσε να καταλήξει σε πραγματικά οδυνηρά συμπεράσματα, όπως πολλοί θαυμαστές θα ξαναθυμηθούν τώρα που η σειρά προβάλλεται στο Netflix.

Αλλά για κάθε γλυκό απόφθεγμα του SATC, υπάρχουν δώδεκα που είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφισβητήσιμα. Η Damona Hoffman, relatonship coach και συγγραφέας, επισημαίνει για παράδειγμα τη συζήτηση της Carrie και των φίλων της για τον κανόνα των τριών ραντεβού, ο οποίος λέει ότι τόσος χρόνος απαιτείται πριν προχωρήσει μία γνωριμία, αλλά να μην χρειάζεται και αναγνώριση σχέσης αργότερα, επειδή δεν θα έπρεπε να αισθάνεστε την ανάγκη να ακολουθήσετε ένα τόσο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι και συμβουλεύω ειδικά σήμερα, αναζητούν λόγους για να πουν “όχι” αντί για λόγους για να πουν “ναι” σε μία σχέση», λέει η Hoffman στο Bustle.

«Είμαστε τόσο συντονισμένοι στο να βρούμε τις κόκκινες σημαίες που χάνουμε τα άλλα. Έτσι, ο κανόνας μου για τα τρία ραντεβού αλλάζει και λέει να περάσουν τρία ραντεβού πριν αποκλείσουμε κάποιον ως πιθανό ταίρι. Στη σημερινή κουλτούρα των ραντεβού δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στο να είναι η πρώτη φορά που κάνεις σεξ με κάποιον εντυπωσιακή, παρά η ουσία της σχέσης και της πράξης».

Παρακάτω διαβάστε πέντε ακόμη συμβουλές της Carrie που η ειδικός βρίσκει αμφιλεγόμενες.

Να συμβιβάζεσαι επειδή κουράστηκες να βγαίνεις ραντεβού

«Σε μία πόλη με άπειρες επιλογές, καμιά φορά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξέρεις πως έχεις μόνο μία»

Στην πρώτη σεζόν του “Sex and The City” όταν η Carrie αντιλαμβάνεται ότι ο Mr. Big δεν έχει αποκλειστική σχέση μαζί της, αποφασίζει να βγει και εκείνη ραντεβού με άλλου άντρες, αλλά πάντα ξαναγυρνά σε εκείνον, αποφασίζοντας πως είναι ευκολότερο από το να δοκιμάσει ξανά να βρει έναν άλλο σύντροφο.

«Συχνά μου λένε πως δεν έχω δίκιο στο ζήτημα αυτό, αλλά παραδέχονται πως έμειναν στη σχέση επειδή δεν ήθελαν ψάξουν, να βγουν ραντεβού, να προσπαθήσουν για κάτι καινούριο. Προσωπικά, δεν βρίσκω τον λόγο να μένεις σε μία σχέση μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι να γνωρίσεις καινούριο κόσμο ή έχεις κουραστεί από τα πολλά ραντεβού».

Ο κανόνας του «Σε αγαπώ»

«Σκέφτηκα πως ό,τι έχει ειπωθεί πριν από το “Σ’ αγαπώ” δεν μετράει».

Στη 2η σεζόν, το πρώτο «σ’ αγαπώ» της Carrie στον Big δεν βρίσκει αμέσως ανταπόκριση. Εκείνη νομίζει ότι είναι η αρχή του τέλους και περνάει τη νύχτα με κάποιον άλλο – μόνο και μόνο για να της πει ο Big ότι την αγαπάει την επόμενη μέρα.

Αποφασίζει να μην του πει για τη μοναδική της περιπέτεια, λόγω του (μόλις επινοημένου) κανόνα του «Σ’ αγαπώ».

Η Hoffman λέει ότι δεν υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για τέτοιου είδους παραστρατήματα. Αντίθετα, «όλα έχουν να κάνουν με τις συμφωνίες και τις προσδοκίες από τη σχέση. Επιπλέον, η διαδικασία σκέψης πίσω από τον κανόνα της Carrie ήταν εξαρχής λανθασμένη. Στον εγκέφαλό μας αρέσει να ολοκληρώνει ιστορίες. Συμπλήρωσε την ιστορία της: “Δεν μου απάντησε ‘σ’ αγαπώ’, άρα δεν βρισκόμαστε στο σημείο που νομίζω ότι βρισκόμαστε στη σχέση μας, άρα θα ικανοποιήσω τις ανάγκες μου αλλού”. Έτσι, όπως κάνει συχνά η Carrie, προσαρμόζει αναδρομικά τους κανόνες για να ταιριάζει στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει».

Το «όχι» στην ψυχοθεραπεία

«Δεν χρειάζομαι ψυχοθεραπεία, χρειάζομαι νέους φίλους… Η ψυχοθεραπεία είναι τόσο φιλήδονη»

Για κάποια που φαινομενικά γνωρίζει πολλά για τα ραντεβού, η Carrie δεν θα έπρεπε να βιάζεται τόσο πολύ να αποκλείσει το ρόλο της θεραπείας στις σχέσεις. «Φυσικά, το SATC προβλήθηκε σε μια εποχή που η θεραπεία ήταν στιγματισμένη», σημειώνει η Hoffman. «Η πρακτική αυτή μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αυτοκριτική και τη σκέψη σχετικά με τον τρόπο που προσεγγίζει κάποιος τις σχέσεις».

Το ειδύλλιο που σε παρασύρει

«Ίσως ζούσα σε μια φαντασίωση. Αλλά βρήκα έναν άνδρα που μπορούσε να την κάνει πραγματικότητα – και δεν επρόκειτο να αμφισβητήσω τίποτα από όλα αυτά».

Πριν η Carrie μετακομίσει στο Παρίσι με τον Alexnadr Petrovsky, έχει έναν μεγάλο καυγά με τη Miranda, η οποία την κατηγορεί ότι ζει μια φαντασίωση και ότι πετά τη ζωή της για να ταιριάξει με εκείνη του φίλου της.

Η relationship expert συμφωνεί, λέγοντας ότι οι αυτοεπιβαλλόμενες συμβουλές της Carrie μοιάζουν με σενάριο που η ίδια γράφει και θέλει να επιβάλλει στον εαυτό της, χωρίς να σκέφτεται τι γίνεται πραγματικά ή το κατά πόσο οι στόχοι του ενός ευθυγραμμίζονται με του άλλου στη σχέση.

«Μακροπρόθεσμα, υπάρχουν στιγμές όπου η σχέση σας μπορεί επίσης να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους σας – όπως το να κάνετε ένα μεταπτυχιακό ή να μετακομίσετε μαζί για δουλειά. Αυτό, για μένα, είναι μια ευθυγράμμιση. Αλλά αν ζείτε σε αυτή τη φαντασίωση και περιμένετε από το άλλο άτομο να σας καθοδηγήσει, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για απογοήτευση».

via GIPHY

Οι άντρες είναι σαν τα ναρκωτικά

«Ίσως όλοι οι άνδρες είναι ένα ναρκωτικό. Μερικές φορές σε ρίχνουν. Και μερικές φορές, όπως τώρα, σε φτιάχνουν τόσο πολύ».

Η Carrie το λέει αυτό στην αρχή της σχέσης της με τον Mr. Big, και είναι κάτι που θα την καθορίσει για δεκαετίες. «Αλλά, όχι, ο σύντροφός σας μάλλον δεν θα πρέπει να μοιάζει με ναρκωτικό. Οι απότομες εναλλαγές από τα ψηλά στα χαμηλά, μπορεί να γίνουν εξαντλητικές», λέει η Hoffman και εξηγεί ότι η τεχνολογίας στα σύγχρονα ραντεβού (τα μηνύματα, τα likes και οι προβολές στο Instagram) μπορεί σίγουρα να γίνουν εθιστική.

«Δεν είναι κάτι που πρέπει να κυνηγάμε ή να περιμένουμε σε μια σχέση. Ειδικά αν ψάχνετε για έναν μακροχρόνια δεσμό. Πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε τι θέλετε και τι ζητάτε από μία σχέση, χωρίς αυτή να σας εξαντλεί ψυχολογικά».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below