Τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς για το 2023 δημοσίευσε το Forbes. Από τους 10 αστέρες του Χόλιγουντ που φιγουράρουν σε αυτή μόλις 2 είναι γυναίκες.

Ο Adam Sandler είχε ένα θριαμβευτικό 2023, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της περασμένης χρονιάς, αφού βρίσκεται την πρώτη θέση.
Αποκομίζοντας 14 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον επόμενο ηθοποιό στη λίστα, ο κωμικός ηθοποιός απέδειξε ότι το να ασχολείσαι με περισσότερα από ένα πράγματα είναι πολύ επικερδές.

Αλλά ο “Sandman” δεν ήταν ο μόνος σταρ που είχε επιτυχία πέρυσι. Η ταινία “Barbie“, η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023, βλέπει δύο από τους πρωταγωνιστές της στη μακρά λίστα των πλούσιων ονομάτων.

Συνολικά, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αστέρες μαζί κέρδισαν 449 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από ταινίες του κινηματογράφου και όχι από την τηλεόραση, εν μέρει εξαιτίας των απεργιών των συγγραφέων και των ηθοποιών που έκλεισαν το Χόλιγουντ για μισό χρόνο και καθυστέρησαν ορισμένες τηλεοπτικές σεζόν και εν μέρει λόγω του γεγονότος που θέλει τους κορυφαίους αστέρες του κινηματογράφου να κερδίζουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια για μία ταινία πριν από την προβολή της, συν ένα ποσοστό από τα κέρδη μετά την κυκλοφορία της.

Οι δύο γυναίκες της λίστας

Η Margot Robbie όχι μόνο βρέθηκε στο Νο. 2, αλλά είναι και το νεότερο άτομο στη λίστα των 10 ατόμων. Η Αυστραλή ηθοποιός έβγαλε 59 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Η ταινία “Barbie” έκανε ρεκόρ εισπράξεων για την Warner Bros. σημειώνοντας σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Tom Cruise είναι τρίτος στη λίστα με τον Ryan Gosling) να είναι από κοινού τέταρτος με τον Matt Damon

H Jennifer Aniston, συμπρωταγωνίστρια του Adam Sandler στο “Murder Mystery”, βρίσκεται στην έκτη θέση και είναι η δεύτερη γυναίκα της λίστας. Το “Murder Mystery 2” ήταν η πέμπτη ταινία με τις περισσότερες προβολές του Netflix της περασμένης χρονιάς, με 173 εκατομμύρια ώρες προβολής. Όπως αναφέρει το BBC, είναι η πρώτη φορά που ο Sadler βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού από το 2002.

H ηθοποιός θα αποκομίζει πάντα έσοδα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη κωμική σειρά “Friends“, αλλά η νέα πηγή εσόδων της φαίνεται να είναι η νεότερη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, το “The Morning Show”, από την οποία φέρεται να κερδίζει 2 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο. Εκτός από αυτή τη σημαντική τηλεοπτική συμφωνία, η Aniston έχει συνεργασίες με τις Uber Eats, Vital Proteins και Pvolve Fitness που αποτελούν υγιή πηγή εσόδων. Το 2023 έβγαλε 42 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά η λίστα:

  • Adam Sandler: $73εκ.
  • Margot Robbie: $59εκ.
  • Tom Cruise: $45εκ.
  • Ryan Gosling: $43 εκ.
  • Matt Damon: $43 εκ.
  • Jennifer Aniston: $42 εκ.
  • Leonardo DiCaprio: $41εκ
  • Jason Statham: $41 εκ.
  • Ben Affleck: $38εκ.
  • Denzel Washington: $24εκ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below