Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα επιλεγμένα συστατικά της εθνικής μας κουζίνας, από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού μας : αλλαντικά, τυριά, αλίπαστα, ζυμαρικά, όσπρια, ροφήματα, γλυκίσματα, τα πιάτα, οι πρώτες ύλες, τα προϊόντα, οι παραγωγοί και οι τάσεις που αποδίδουν τη σύγχρονη εικόνα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στις οικιακές κουζίνες και στα εστιατόρια της χώρας μας .
Και μαζί, μια ωδή στη νόστιμη Σαρακοστή με συνταγές που αποθεώνουν τα θαλασσινά και τα υλικά της εποχής :
- Αγκινάρες, πράσα, αρωματικά και άγρια χόρτα, όσπρια, καλαμαράκια, μήλα και χαλβάς του μπακάλη στις πιο νόστιμες συνταγές της Ντίνας Νικολάου!
- Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Νίκος Καραθάνος γράφει για τα θαλασσινά κυδώνια και μας χαρίζει την πιο νόστιμη συνταγή του.
- Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει για εμάς σουπιές με σπανάκι, μυδοπίλαφο, αλλά και χταπόδι στιφάδο μαζί με άλλα αγαπημένα πιάτα της θάλασσας!
- Η Εύα Μονοχάρη, ή Funky Cook, προτείνει νηστίσιμες πίτες, αρακά, ζυμαρικά με ταραμά αλλά και σουτζουκάκια ρεβιθιών για το οικογενειακό τραπέζι!
- Το αγαπημένο χούμους, το πιο γνωστό ντιπ της Μέσης Ανατολής, σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές.
- Η Θάλεια Τσιχλάκη μας εξηγεί τι σημαίνει «χωρίς γλουτένη», η Ντίνα Νικολάου μας προτείνει νόστιμα πιάτα!
- Φτάχνουμε bagels και spring rolls για σίγουρη επιτυχία στο σπίτι βήμα βήμα.
Chocoholics!
Τέσσερα γλυκά με κεντρικό θέμα τη λατρεμένη μας σοκολάτα!
Και όπως σε κάθε τεύχος, το Σχολείο Κουζίνας, λύνει όλες τις μαγειρικές απορίες σας!
Olive, μοιραζόμαστε μαζί σας το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!
Μην το χάσετε!