Αφρώδη ή μη, χωρίς θερμίδες, ενισχυμένα με τροπικά ή φρουτώδη αρώματα, σε διάφορα χρώματα, ή ακόμη και εμπλουτισμένα με βιταμίνες, ενεργειακά ή απλώς δροσιστικά ποτά, η βιομηχανία έχει συνειδητοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι αυτού του είδους τα πόσιμα προϊόντα έχουν μεγάλη απήχηση. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη ομάδα ποτών είναι τόσο ποικίλη που η γραμμή που διαχωρίζει τους διάφορους τύπους μερικές φορές, γίνεται θολή και μπερδεύει το καταναλωτικό κοινό.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των φυσικώς ανθρακούχων νερών και των σοδόνερων. Με μια πρώτη, επιφανειακή ματιά φαίνονται ίδια. Όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους, οι οποίες, μάλιστα, μπορεί να επηρεάσουν και την υγεία μας.
Φυσικώς ανθρακούχα νερά vs Σοδόνερα
Παρόλο που και τα δύο είναι ανθρακούχα νερά, δηλαδή περιέχουν αέριο και είναι υγρά με φυσαλίδες, διαφέρουν σε πολλά σημεία. Διαβάστε παρακάτω τα πιο βασικά:
Σε αντίθεση με τα σοδόνερα, τα φυσικώς ανθρακούχα νερά, προέρχονται απευθείας από την πηγή και είναι έτοιμα για κατανάλωση, χωρίς να υπόκεινται καμία επεξεργασία πριν από την εμφιάλωση, γεγονός που τα καθιστά άκρως ποιοτικά.
Εμπεριέχουν, επίσης, διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικό νάτριο κλπ) τα οποία είναι αλκαλικά και εκλύουν σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα στο στομάχι, αντισταθμίζοντας έτσι την οξύτητα του γαστρικού οξέος και βοηθώντας την πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.
Τα σοδόνερα, από την άλλη, περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, το οποίο αποκτούν έπειτα από χημικές επεξεργασίες. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα και όταν εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της πόσης απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι. Πρόκειται για ένα όξινο στοιχείο, το οποίο δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος. Γι’ αυτό νιώθουμε ένα ήπιο φούσκωμα ή κάψιμο στην αρχή, με την λανθασμένη αίσθηση της ανακούφισης και της χώνεψης να ακολουθεί. Μάλιστα, αυτή η διεργασία μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, καθώς ενισχύει την παραγωγή ανθρακικού οξέος στο στομάχι, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, υπέρταση και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.
Τα φυσικώς ανθρακούχα νερά περιέχουν, επίσης, ορισμένα στοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, μαζί με άλλες ενώσεις που τα κάνουν εμφανώς πιο ευεργετικά για την υγεία και ιδιαιτέρως γευστικά. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές, τα σοδόνερα έχουν δυσάρεστη γεύση και έντονη πικρή ή ξινή επίγευση. Και αυτό, μαζί με τα υπόλοιπα, αποτελεί βασικό πλεονέκτημα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών μεταλλικών νερών σε σύγκριση με τα σοδόνερα.
Γιατί να επιλέξετε το Φυσικώς ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica
Το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica αναβλύζει από μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια όρη, που ξεπερνά σε βάθος τα 200 μέτρα. Ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του.
Έχει απαλή γεύση, χωρίς καμία επίγευση, ενώ είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο. Έτσι, γίνεται η κορυφαία υγιεινή επιλογή για τα γεύματά μας αλλά και για να ενυδατωθούμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Επιπλέον, είναι το ΜΟΝΟ νερό στον κόσμο απαλλαγμένο από νιτρικά, ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού AQUA Carpatica, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Παράλληλα, το AQUA Carpatica έχει διακριθεί για την ποιότητα και τη γεύση του. Συνολικά αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει 81 διακρίσεις, πακγοσμίως! Με λίγα λόγια, αποτελεί ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας ώστε να είναι ισορροπημένη και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η ομαλή χώνεψη.