Αυτή η συνταγή για vegan τάρτα σοκολάτας θα γίνει η αγαπημένη σας, αφού σε λίγη ώρα θα απολαμβάνετε το υπέροχο γλυκό σας, το οποίο είναι και gluten free. Την τραγανή κρούστα συνοδεύει μια λαχταριστή γέμιση σοκολάτας. Αν σας αρέσουν τα σοκολατένια γλυκά αξίζει να τη δοκιμάσετε και αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερη δόση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας για γαρνιτούρα.
Τι θα χρειαστείτε:
300ml γάλα καρύδας
210γρ. Σοκολάτα (ιδανικά vegan με βάση την καρύδα)
300γρ. τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καρπούς, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αλεύρι καρύδας ή βρώμης)
55γρ. κακάο σε σκόνη
85ml σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
Πώς θα το φτιάξετε:
Ζεστάνετε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Στο μεταξύ φτιάξτε τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τους ξηρούς καρπούς, το κακάο, το σιρόπι και το λάδι καρύδας. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία φόρμα για τάρτες και πατήστε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να στρωθεί ομοιόμορφα. Περιχύστε με τη λιωμένη σοκολάτα και μεταφέρετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σταθεί η τάρτα σας. Γαρνίρετε με βάση τα θέλω σας και απολαύστε!