Αρχικά, να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ ευέλικτο γλυκό, αφού τρώγεται από σκέτο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε πολυαγαπημένη Pavlova και επίσης μπορεί να διακοσμήσει μια τούρτα.
Η μαρέγκα τυπικά είναι λευκή. Εμείς θα σας δείξουμε πως να την κάνουμε χρωματιστή!
Για τη συνταγή μας απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:
-150 γραμμάρια ασπράδια αυγού ( 5 αυγά)
-150 γραμμάρια ζάχαρη
-150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας
-Σακούλες ζαχαροπλαστικής μύτη κορνέ και ξυλάκι για καλαμάκι (σουβλάκι)
Εκτέλεση:
Xτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα. Όταν αυτά αρχίζουν να ασπρίζουν ρίχνουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Αφαιρούμε το μείγμα από το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Βάζουμε τη μύτη κορνέ στη σακούλα, γεμίζουμε τη σακούλα με το μείγμα της μαρέγκας, βουτάμε το καλαμάκι στο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια το βυθίζουμε μέσα στη σακούλα και κοντά στα τοιχώματά της.
Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα κόβουμε τις μαρέγκες, στο σχήμα και το μέγεθος που επιθυμούμε και τις ψήνουμε στους 100 βαθμούς κελσίου για μιάμιση ώρα στον αέρα. Είναι έτοιμες, όταν οι μαρέγκες, ξεκολλάνε με άνεση από τη λαδόκολλα.