Έχει πατρίδα του τη Σουηδία, όμως πίνεται φανατικά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη (στη Γερμανία και την Αυστρία το λένε gluehwein) ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Φτιάξτε το κι εσείς για ένα ζεστό καλωσόρισμα στους καλεσμένους σας.
Μερίδες:- Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:5′ Έτοιμο σε:15′ Χρόνος αναμονής:7 μέρες
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »
Υλικά
1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
1 ξυλάκι κανέλας
5γρ. τζίντερ σε φέτες
5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο
1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο
15 καρφάκια γαρίφαλο
80γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
φιλέ αμυγδάλου
μαύρη σταφίδα
βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ