Οι περιπέτειες της Αμερικανίδας Emily στο Παρίσι κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού όταν πρωτοκυκλοφόρησαν πριν περίπου έναν χρόνο και το ίδιο υπόσχονται να κάνουν και φέτος. Η δεύτερη σεζόν της αγαπημένης σειράς ξεκίνησε και ήδη στο Netflix τρίβουν τα χέρια τους από την ανταπόκριση. Οι θαυμαστές της Emily περιμένουν να δουν πέρα από τις εξελίξεις στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή, πώς θα εξελιχθεί και το στυλ του χαρακτήρα, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο κομψούς ρόλους της πλατφόρμας.

Σε αυτόν τον κύκλο οι δημιουργοί θέλησαν σαφώς να βάλουν και κάποια στοιχεία γαλλικής κουλτούρας, ενδεχομένως και μετά τις κακές κριτικές που έλαβαν για την επιφανειακή απεικόνιση των Γάλλων στην σειρά. Οπότε βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να πηγαίνει κινηματογράφο με συνάδελφό της, ώστε να βελτιώσει τα γαλλικά της. Παρακολοθούν μαζί μια κλασική γαλλική ταινία του Φρανσουά Τρυφό, «Ζιλ και Ζιμ» με τη Ζαν Μορό, όπου ένας συγγραφέας και ένας διανούμενος μοιράζονται την αγάπη τους για την ίδια γυναίκα. Στην συνέχεια του επεισοδίου μάλιστα βλέπουμε να χρησιμοποιούνται μοτίβα της ασπρόμαυρης ταινίας σε νοερούς διαλόγους μεταξύ της Camile και της Emily όταν ανταλάσσουν γράμματα. Όλο αυτό το στοιχείο στη σειρά, έχει ενδιαφέρον γιατί φέρνει σε επαφή ένα ευρύ κοινό με μια ταινία ορόσημο της νουβέλ βαγκ που ακόμα συγκινεί με την σύγχρονη ματιά της και τον ρομαντισμό της.

Αλλο ένα «πολιτιστικό» στοιχείο που συναντάμε στον 2ο κύκλο είναι η σκηνή στη μικρή θολωτή εκκλησία του Σεν Τροπέ με τις τοιχογραφίες του Ζαν Κοκτό, μια πληροφορία που δίνει η Camile στην Emily καθώς θαυμάζουν το περιβάλλον. Ενα κλείσιμο ματιού στους πιο σοφιστικέ φαν της σειράς που θα δικαιολογήσουν έτσι ευκολότερα της ένοχη απόλαυσή του Emily in Paris…

Στη δεύτερη σεζον συνεχίζουμε να βλέπουμε πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις όλων των ηρωίδων και κάποιες “υπερπαραγωγές” στην Emily, με απευθείας αναφορές στο παλιό Χόλιγουντ και σε ταινίες με την Audrey Hepburn και την Grace Kelly. Γενικά η εικόνα της Emily σε αυτόν τον κύκλο έχει να κάνει περισσότερο με τις ρετρό φαντασιώσεις των Αμερικάνων για το πώς είναι μια Γαλλίδα, αναφορικά με τις γαλλίδες του παρελθόντoς και όχι με του σήμερα.

Η Patricia Fields, η στυλίστρια που ανέδειξε τη γυναικοπαρέα του Sex and The City σε πρότυπα στυλ και ομορφιάς τις δεκαετίες 1990 -2000, ανέλαβε και την Emily και τα κατάφερε. Ο ρόλος που έκανε την Lily Collins γνωστή παγκοσμίως, αποτελεί παράδειγμα κομψότητας. Σε αυτό πέρα από τις γνώσεις της Patricia Fields και την ομορφιά της Lily Collins συνέβαλαν και τα υπέροχα κοστούμια και αξεσουάρ της σειράς, τα οποία ανήκουν σε μεγάλους σχεδιαστές και brands, όπως Prada, Carolina Herrera και Vivienne Westwood. Ανάμεσά τους και οι δημιουργίες τριών Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό και έχουν ξεχωρίσει τόσο για την πρωτοτυπία όσο και για το ταλέντο τους.

Βασίλης Ζούλιας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)

Εντοπίσαμε ήδη από το τρέιλερ της σειράς δύο items που ανήκουν στις συλλογές του Έλληνα σχεδιαστή και ενθουσιαστήκαμε, όπως και εκείνος. Οι αναρτήσεις του στο Instagram το αποκάλυψαν (δείτε τις εδώ). Όσα για υπέροχα ρούχα που περιλαμβάνονται στην γκαρνταρόμπα της Emily; Πρόκειται για το εντυπωσιακό κίτρινο “Vertigo” τζάκετ με το φλοράλ μπροκάρ μοτίβο, που κινείται σε ασπρόμαυρους τόνους, αλλά και το glam, off-the-shoulder, καρό “Beatrice” τοπ με τα φουσκωτά balloon μανίκια. Πέρα από αυτά, δύο ακόμη δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή θα κάνουν την εμφάνισή τους στη σειρά. Το ένα φόρεμα, το οποίο ονομάζεται “Emily”, έχει πιέτες, στρογγυλή λαιμόκοψη, ανοιχτή πλάτη και αόρατο φερμουάρ στο πίσω μέρος, ενώ η φούστα διαθέτει πλαϊνές τσέπες. Το δεύτερο έχει έναν ώμο, και δαντελένιο μπούστο σε σχήμα καρδιάς, με ασορτί διακοσμητικό φιόγκο από δαντέλα.

Zeus and Dione

Η Emily ξεχωρίζει στη σειρά όχι μόνο για τα όμορφα σύνολά της, αλλά και για τα ιδιαίτερα αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Στις περισσότερες βόλτες της στους δρόμους του Παρισιού τη βλέπουμε να φορά εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου, τα οποία αυτή τη σεζόν ανήκουν στο ελληνικό brand, Zeus and Dione. Μάλιστα, οι ήρωίδες της σειράς θα φορούν αποκλειστικά γυαλιά του ελληνικού brand. To πρώτα γυαλιά της Zeus and Dione κυκλοφόρησαν το 2017, παραμένοντας πιστά στη φιλοσοφία της εταιρείας για υψηλή ποιότητα και δεξιοτεχνία. Μπορείτε να δείτε όλα τα γυαλιά της σειράς και στο e-shop του Netflix.

Ileana Makri

H Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων, που δημιουργίες της έχουν φορέσει από την Jennifer Lopez μέχρι τις αδερφές Olsen, συμμετέχει με τα κοσμήματά της και στην αγαπημένη σειρά του Netflix. Όπως ακριβώς τα γυαλιά της Zeus and Dione, έτσι και τα εντυπωσιακά bracelet και necklace από την Ileana Makri, θα μπορείτε να τα βρείτε στο e-shop του Netflix.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below