Κέιλ (kale): Τι φρενίτιδα είχε πιάσει τους πάντες γύρω στο 2013; Ήταν το λαχανικό της χρονιάς, το λαχανικό με τις ευεργετικές ιδιότητες που κάνει τους New York Times και τη Guardian και φυσικά την μεγαλύτερη lifestyle guru Γκουίνεθ Πάλτροου να παραληρούν στο όνομα του.
Τι στο καλό συμβαίνει και όλοι μιλούν με «υστερία» σχεδόν για αυτό το αγίασμα; Οι επιστήμονες ορκίζονται στις ευεργετικές του ιδιότητες του. Το kale, αν και πρόκειται για ένα είδος λαχανίδας που το γενετικό της υλικό ομοιάζει με τα μπρόκολα, τα λαχανάκια Βρυξελών και τα κουνουπίδια, η θρεπτική αξία του κέιλ τα ξεπερνά όλα με διαφορά. Ωστόσο υπάρχει κάποιο super food το οποίο οποίο φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και την εμπιστοσύνη των διατροφολόγων και των επιστημόνων.
Τα μανιτάρια, μελέτες έχουν δείξει πως αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών, αφού βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, βελτιώνουμε το ανοσοποιητικό και ισορροπούν το νευρικό σύστημα. Σίγουρα τα υπάρχουν είδη μανιταριών τα οποία είναι περισσότερο «εξειδικευμένα» σε συγκεκριμένου τομείς. Για παράδειγμα τα changa βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ τα reishi βοηθούν στο να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.
Σύμφωνα με τον Tero Isokauppila, ιδρυτή και πρόεδρο του Four Sigmatic, τα μανιτάρια δίνουν πελώρια δύναμη στον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα « τα μανιτάρια γίνονται πιο «δυνατά» όταν τα μαγειρεύεις με ζεστό νερό, αλκοόλ ή λίπη.
Επειδή αυτά βέβαια τα μανιτάρια είναι και κάπως σπάνια και βρίσκονται “στην άκρη της γης” αν πάει κάποιος ως την Ιαπωνία ή τη Φινλανδία, να μας ενημερώσει για να κάνουμε και εμείς τη δική μας παραγγελία. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!