Αν αγαπάς τα βότανα και τα μπαχαρικά στο φαγητό σου, τότε θα αγαπήσεις το βιβλίο “Η κουζίνα των βοτάνων” της Μαίρης Σπυριδογιαννάκη (της σειράς Η Τέχνη της Ζωής). Ανάμεσα στις παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές θα βρεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Διαλέξαμε από τις συνταγές του βιβλίου την πιο απλή και εύκολη μακαρονάδα με βασικό συστατικό το φασκόμηλο.
Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
3 κ.σ. βούτυρο
4-5 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρη
Τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, αλ ντέντε ή στο σημείο που θέλεις. Στο μεταξύ βάζεις σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο να λιώσει (όχι να καεί) και σοτάρουμε το φασκόμηλο. Πρόσθεσε πιπέρι. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να ζεματιστούν. Τα βγάζουμε γρήγορα και τα σερβίρουμε με την παρμεζάνα. τα στολίζουμε με φρέσκα φυλλαράκια φασκόμυλο.