Ο σεφ Vineet Bhatia μοιράστηκε στο Instagram μια μοναδική συνταγή για μους σοκολάτας με 4 μόλις υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σου. Για να ξέρεις ποιανού τη συνταγή θα φτιάξεις να πούμε, πως ο Vineet Bhatia είναι Ινδός σεφ, εστιάτορας και συγγραφέας.
Υπήρξε ο πρώτος Ινδός σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Άνοιξε δύο εστιατόρια το πρώτο «Vineet Bhatia London VBL» στην Τσέλσι στο Λονδίνο το 2004 και το δεύτερο «Vineet Bhatia» στη Γενεύη της Ελβετίας, το 2008. Τα δύο εστιατόρια βραβεύτηκαν με Michelin το 2006 και το 2009 αντίστοιχα.
Ως προς τη συνταγή που βρήκαμε στο Ιnstagram είναι απλή και light με πρωταγωνιστή την αγαπημένη μας σοκολάτα.
Για να δούμε, λοιπόν, τα υλικά της light μους του Vineet Bhatia.
50 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), λιωμένη
50 γρ. μέλι
150 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά, χτυπημένο
3 ασπράδια αβγών, χτυπημένα μέχρι να γίνουν αφράτα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε μαζί τη σοκολάτα, το μέλι και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ένα απαλό μίγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα ασπράδια στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σταθεί. Τρίβουμε σοκολάτα από πάνω και απολαμβάνουμε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πηγή: olivemagazine.gr