Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος ή απλά όταν θέλουμε να κερδίσουμε μερικά λεπτά ή και ώρες στην κουζίνα όταν πρόκειται για ένα φιλικό ή γιορτινό δείπνο, αναζητούμε απλούς τρόπους που θα βοηθήσουν την κατάσταση. Παραθέτουμε 5 απλούς τρόπους που αποδεικνύουν ότι όλα τελικά είναι θέμα οργάνωσης.

Διατήρησε τα ντουλάπια και την κατάψυξη γεμάτα
Αν έχεις μερικές εναλλακτικές πάντα διαθέσιμες, έχεις πάντα στη διάθεσή σου και γρήγορες επιλογές για το γεύμα σου. Καθημερινό και επίσημο αν προκύψει κάτι έκτακτο, για κάθε ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, φροντίζεις να έχεις στο ντουλάπι σου πάντα όσπρια, κονσέρβες και στην κατάψυξη κάποια λαχανικά ή ακόμα και όσπρια που ή έχεις προ-βράσει ή προμηθεύτηκες έτοιμα από το super market. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές επιλογές που θα σας λύσουν τα χέρια αφού μαγειρεύονται στο πι και φι.

Κάνε σωστή προετοιμασία
Ό,τι έχεις τη δυνατότητα να ετοιμάσεις νωρίτερα, να το κάνεις. Μην περιμένεις τελευταία στιγμή. Από τις σάλτσες και τα σαλατικά μέχρι τα συνοδευτικά σου. Ξεκίνα από το κυρίως που χρειάζεται ενδεχομένως περισσότερο χρόνο και όσο μαγειρεύεται, φρόντισε για το πλύσιμο των σαλατικών (το κόψιμο πάντα τελευταία στιγμή για να είναι φρέσκα και δροσερά) και όλα τα απαραίτητα. Μην χάνεις λεπτό.

Μαγείρεψε σε μερίδες
Αν είσαι πολύ οργανωτική, μπορείς να ετοιμάσεις από το Σαβ/κο το εβδομαδιαίο πλάνο των γευμάτων σου και κάποια από αυτά να τα έχεις προ-μαγειρεμένα, όπου αυτό είναι δυνατό. Για παράδειγμα, δοκίμασε να μαγειρέψεις βραστό κοτόπουλο και μερικά λαχανικά όπως πατάτες, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, να τα μοιράσεις σε μερίδες και να τα καταψύξεις. Τα βγάζεις από την κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα κατανάλωσης και τα φτιάχνεις όπως επιθυμείς. Θέλεις να φτιάξεις ένα κοτόπουλο αλά κρεμ; Κόβεις σε ωραίες φέτες, το έτοιμο βρασμένο κοτόπουλο, έχεις έτοιμες βρασμένες τις πατάτες σε ροδέλες και απλά φτιάχνεις τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνεις τα υλικά σου στο τηγάνι και έχεις γεύμα έτοιμο στο πι και φι. Αντίστοιχα μπορείς να φτιάξεις και μια σαλάτα βραστών λαχανικών με κομματάκια κοτόπουλου ή με ολόκληρο το φιλέτο με λίγο λεμόνι, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Να πούμε και άλλα;

Διάβασε τις συνταγές
Μην περιμένεις τελευταία στιγμή με απόλυτη αυτοπεποίθηση για να ετοιμάσεις το γεύμα σου. Καλό είναι να είσαι σίγουρη για το τι θα μαγειρέψεις αλλά να έχεις εξασφαλίσει και τον τρόπο ακριβώς που θα το μαγειρέψεις σωστά. Μελέτησε τη συνταγή σου καλά αφού προμηθευτείς τα υλικά και ακολούθησέ τη βήμα – βήμα χωρίς να παρεκκλίνεις και όλα θα γίνουν στο σωστό χρόνο.

Πηγή: olivemagazine.gr 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below