Καθάρισες το φρούτο σου, έκοψες το φρέσκο ψωμί, έκοψες και σέρβιρες μια ζουμερή μπριζόλα που έψησες στα κάρβουνα. Νομίζεις ότι τα έκανες όλα σωστά; Ξανασκέψου το.
Ακτινίδιο
Πώς καθαρίζεις τα ώριμα ακτινίδια; Με μαχαίρι ή με εργαλείο αποφλοίωσης; Όταν το ακτινίδιο δεν είναι ιδιαίτερα ώριμο, ο συγκεκριμένος τρόπος δεν είναι λάθος όμως όταν το φρούτο είναι ώριμο, ο πιο πρακτικός τρόπος είναι μάλλον να το κόψεις στη μέση και προσεκτικά να αφαιρέσεις τη σάρκα του με ένα κουτάλι του γλυκού.
Μάνγκο
Το καθάρισμα του μάνγκο μπορεί να μάς δυσκολεύει αρκετά αλλά υπάρχουν και τρικ που βοηθούν στο καθάρισμά τους χωρίς ταλαιπωρία και, προπαντός, χωρίς ατυχήματα. Για να διευκολύνεις λίγο την κατάσταση, κόβεις πρώτα τις άκρες του φρούτου και μετά το καθαρίζεις πάνω σε μία επιφάνεια κοπής. Όταν είναι πιο ώριμο απόφυγε να χρησιμοποιήσεις αποφλοιωτή.
Ρόδι
Είναι από τα φρούτα που το καθάρισμά τους είναι πραγματικός μπελάς! Ωστόσο, αντί να τα κόβεις στη μέση και να προσπαθείς απεγνωσμένα να αφαιρέσεις τα νόστιμα γλυκά σποράκια από το εσωτερικό, δοκίμασε να τα κόψεις στη μέση και μετά με ένα μεγάλο μαχαίρι ή κουτάλι, χτύπα από το πάνω μέρος το φρούτο πάνω από ένα πιάτο ή μπολ και τα σποράκια θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.
Κολοκύθα
Σκληρή και επικίνδυνη στο καθάρισμά της, η κολοκύθα είναι από τα λαχανικά που καθαρίζονται δύσκολα. Για να διευκολύνεις λοιπόν τη διαδικασία, την τοποθετείς πάνω σε μια πετσέτα για να μην γλιστράει και στη συνέχεια κόβεις το πάνω και κάτω μέρος έτσι ώστε με οποιονδήποτε τρόπο και να την κόψεις, να είναι σταθερή.
Πιπεριές
Τις κόβεις στη μέση και καθαρίζεις το εσωτερικό από τα σποράκια και αφαιρείς το κοτσάνι. Αυτά πριν τις κόψεις σε φέτες, ζουλιέν, κ.λ.π. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που δεν ακολουθούν αυτή τη διαδικασία.
Ψωμί
Το μαχαίρι για το ψωμί υπάρχει για κάποιο λόγο… Μην επιχειρείς να κόψεις το ψωμί με άλλο ψωμί- ειδικά αν δεν είναι πριονωτό. Είναι πιο πρακτικό να το τοποθετήσεις σε επιφάνεια κοπής και να το κόψεις με το σωστό μαχαίρι.
Πίτσα
Την κόβεις πάντα με ροδέλα. Αν επιχειρήσεις να την κόψεις με μαχαίρι, το τυρί και τα υλικά κολλάνε πάνω στο μαχαίρι και το αποτέλεσμα εντάξει, δεν είναι και το καλύτερο.
Κρέας
Έψησες ένα ωραίο κομμάτι κρέας στη σχάρα, στο σχαροτήγανο ή τα κάρβουνα και αμέσως μόλις το κατέβασες από τη φωτιά το σέρβιρες. Λάθος! Το ψητό κρέας πρέπει πριν κοπεί να «ξεκουραστεί» περίπου 10 λεπτά γιατί χάνει την υγρασία του. Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο.
Πηγή: olivemagazine.gr