Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», Ben Cross έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο Βρετανός ηθοποιός είχε υποδυθεί το ρόλο του αθλητή Harold Abrahams στο έργο του 1981 που απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας. Παράλληλα, το 2009 συμμετείχε στο reboot του Star Trek, ενσαρκώνοντας το ρόλο του Sarek.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Deadline. Η ανακοίνωση των εκπροσώπων του αναφέρει: «Ο Ben πέθανε ξαφνικά σήμερα μετά από μία σύντομη ασθένεια. Μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας The Devil’s Light για το Lionsgate και αργότερα μέσα στη χρονιά θα τον δείτε να εμφανίζεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Last Letter From Your Lover».

Στο μιούζικαλ Chicago – Photo by Steve Burton/Keystone/Hulton Archive/Getty Images

Ο Harry Bernard Cross -όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του- γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από μία καθολική οικογένεια της εργατικής τάξης με καταβολές από την Ιρλανδία. Έχοντας κάνει αρκετές δουλειές μεταξύ των οποίων και καθαριστής τζαμιών, το 1970, στα 22 του χρόνια έγινε δεκτός από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου, ενώ ο ρόλος που υπήρξε το εισιτήριό του στους Δρόμους της Φωτιάς, ήταν αυτός του δικηγόρου Billy Flynn στο Chicago. Είχε παντρευτεί 3 φορές, αποκτώντας 3 παιδιά, ενώ το 2014 έγινε παππούς.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below