Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή γα καγιανά από τον σεφ Γρηγόρη Χέλμη. Την εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr μαζί με τα μυστικά για να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Ένα από αυτά είναι ότι χρησιμοποιούμε ώριμες ντομάτες τις οποίες θα τις μαγειρέψουμε τόσο όσο να χάσουν τα υγρά τους.
Υλικά
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μπούκοβο (προαιρετικά)
4 αβγά
80γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (ή και το μπούκοβο), καλύπτουμε με καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει αλλά να μη στεγνώσει.
Κι εδώ αρχίζει η μαγεία! Αν θέλουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια με μια σπάτουλα αποσύροντας και βάζοντας το τηγάνι στη φωτιά όσες φορές χρειαστεί ώστε να φτάσουμε στην επιθυμητή υφή.
Κατόπιν, προσθέτουμε τη φέτα και είτε σερβίρουμε αμέσως, είτε αφήνουμε ακόμα 10 δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει ή περισσότερο αν θέλουμε να λιώσει τελείως.