Οι πρώτες ζέστες του καλοκαιριού έχουν ήδη ξεκινήσει και σίγουρα έχεις δοκιμάσει όλους τους εναλλακτικούς τρόπους για να βρεις δροσιά. Ένας από αυτούς είναι και η σπιτική λεμονάδα. Εντοπίσαμε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο που υπόσχεται να μας ενθουσιάσει όσο κι εκείνον! Φρέσκα λεμόνια, μυρωδάτος δυόσμος και τζίντζερ…
Υλικά
80ml σιρόπι (οδηγίες παρασκευής παρακάτω)
120ml ανθρακούχο νερό⠀
Φύλλα δυόσμου⠀
Φέτες λεμονιού⠀
Για το σιρόπι:⠀
5ooml χυμό λεμόνι⠀
370gr. ζάχαρη⠀
15gr. τζίντζερ⠀
6 κλωναράκια δυόσμο⠀
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, αφήνουμε για μια ώρα να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν ανακατεύουμε με το σύρμα για να διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το δυόσμο. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και αφήνουμε για 2 ημέρες στο ψυγείο.⠀
Για το σερβίρισμα: Παίρνουμε ένα ποτήρι και το γεμίζουμε με πάγο. Βάζουμε 80ml από το σιρόπι και 80ml ανθρακούχο νερό, φύλλα δυόσμου και μια φέτα λεμόνι. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!⠀