Ο Άκης Πετρετζίκης είναι πλέον ιδέα στο χώρο της μαγειρικής στην Ελλάδα. Οι συνταγές του γίνονται ανάρπαστες και στα περισσότερα νοικοκυριά θα ακούσεις συχνά τη φράση ατάκες “Ο Άκης το κάνει έτσι”, “αυτό το έχω δει στον Πετρετζικη”. Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι είναι ένας από τους πιο περιζήτητους σεφ της χώρας και φυσικά τις συμβουλές του ζητάνε και οι φίλοι του. Ένας από αυτούς είναι και Μύρωνας Στρατής που είναι και ο ίδιος ερασιτέχνης σεφ. Και μάλιστα καλός. δεν το λέμε (μόνο) εμείς αλλά και τα views στο κανάλι του στο YouTube με τον τίτλο Fagaki.
Ο Μύρωνας αποφάσισε μετά από 10 χρόνια γεμάτα αγάπη για τη γαστρονομία, ατελείωτες ώρες παθιασμένου μαγειρέματος, αμέτρητα γαστρονομικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και ίσως μερικές καμένες ομελέτες να κάνει ένα twist. Είναι μια φυσική εξέλιξη για όσους τον γνωρίζουν. Μέσα από τα βίντεο στο κανάλι του παρουσιάζει το πάθος του για τη γαστρονομία και τη μαγειρική και κάθε Τετάρτη δίνει ραντεβού με τους fans του με μία νέα συνταγή και πολλές φορές κι έναν αγαπημένο καλεσμένου.
Εδώ, κολλάει η παρουσία του Άκη Πετρετζίκη στην κουζίνα του σπιτιού του Μύρωνα στη Νέα Σμύρνη που είναι τα headquarters του καναλιού. Οι δύο φίλοι μας έδειξαν πως να φτιάξουμε μια “ελληνική” καρμπονάρα. Φυσικά, μπορείς να βρεις και τη συνταγή -όπως και κάθε συνταγή- κάτω από το βίντεο. Αν αναρωτιέσαι αν το τραγούδι περιέχει μουσική να σου κάνουμε spoiler: τραγουδάει ο Άκης!
Την αντιγράφουμε κι εμείς εδώ και για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση στείλε στον Μύρωνα:
500γρ rigatoni ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει
120γρ bacon
150γρ κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
Μία σκελίδα σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο Parmegiano Regiano ή Pecorino Romano
Αλάτι, Πιπέρι
Μαϊντανός
Προαιρετικά για το τελείωμα:
Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός